2 Mart 2017 Perşembe

ERASMUS İÇİN İKİNCİ ADIM : LEARNING AGREEMENT ( ÖĞRENİM ANLAŞMASI )



Erasmusla ilgili ikinci yayınımla sizlerleyim sevgili okurlar.Her ne kadar öğrenciler arasında gezme tozma programı olarak görülse de aslında Erasmus  sizi ‘Aman be belgesi de ıslak imzası da yeter artık ‘ diye isyan ettirecek birçok prosedür içeriyor.Yok yok korkmayın lafın gelişi öyle dedim elbette bunlar aşılamayacak zorluklar değil.Önceki yayınımda Erasmus sınavından bahsetmiştim.





Eğer sınavı geçmişseniz sonraki aşamaya hoş geldiniz diyorum .Eveeeeet sonraki aşamamız sınavı kazandığınıza dair belgelerin karşı okula bildirilmesi ( karşı okul Avrupa’daki okul oluyor , yani tercih listesine yazdığınız ve gitmeye hak kazandığınız okul ) . 





İsminiz resmi olarak bildirildikten ve karşıdan da onay geldikten sonra sizin için tatlı bir maraton başlıyor canlarım , kolay gelsin. Yapmanız gereken derslerinizi eşleştirmek. Nasıl ya hangi dersi hangi dersle eşleştireceğim ne demek bu diyorsunuz muhtemelen. Arkadaşlar Erasmusla gideceğiniz okulda göreceğiniz dersler ile o yıl Türkiye’deki okulda görmeniz gereken dersleri kredileri birbirine eşit olacak şekilde eşleştirmeniz gerekiyor.



NOT : Arkadaşlar benim okulum ( Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi ) derslerin kredileri eşit olacak şekilde eşleştirilmesini yeterli gördü .Fakat özellikle belirtmek isterim ki her okul bu şekilde olmayabiliyor.Yani derslerinizin içerik olarak da birbirine yakın olması şartı aranıyor.





NOT : Kredilerin birbirini tutması konusunda şu hususu eklemek isterim . Krediler elbetteki tamı tamına denk gelmiyor . Birbirine yakın olması yeterli . Mesela benim Türkiye’de derslerim yıllık olduğu için bir yolda toplam 60 kredilik ders alıyordum Erasmusla da aldığım derslerin kredisi  62 olmuştu. Bir sıkıntı olmadı.







Peki derslerimizi nereden nasıl bulup seçeceğiz ? Arkadaşlar gideceğiniz okulun internet sitesinde her detayı bulabilirsiniz. Ders listesine de oradan ulaşıyoruz . 










NOT : Arkadaşlar LA belgesine yazdığınız dersler gittiğiniz okulda açılmayabilir.Korkmayın dersleri değiştirme hakkınız var . 




Belge de şahsi bilgilerinizi ( Ad , soyad , doğum yeri ve tarihi , mail adresiniz gibi bilgiler ) doldurup derslerinizi ekliyorsunuz.
Seçtiğiniz dersleri ‘’Fakültenizin Erasmus sorumlusuna ‘’ sunup uygunluğunu kontrol ettiriyorsunuz. Bu belge sizin , fakültenizin Erasmus koordinatörünün, ve genel koordinatörün imzasını içermek zorunda.İmzalardan sonra belgeyi taratıp karşı okula yolluyorsunuz.




Belgeleriniz gönderildikten sonra artık Davet Mektubunuzu beklemeye başlıyorsunuz.Okul Davet Mektubu ve imzalanmış Learning  Agreement’ı size gönderiyor.

Davet Mektubu Avrupa’da gideceğiniz okulda Erasmus eğitimi almanızı sağlayan ve aynı zamanda ülkeye giriş için vize işlemlerinde en çok gerekli olan belgedir.Vize işlemleri sırasında ülkeler arasında farklılık göstermekle beraber kimi ülkelerde e-mail ile gönderilen mektup yeterli oluyor kimileri ise orijinal mektubu istiyor bu kısım biraz şansınıza kalmış yani.  


Erasmus resmi işlemlerle ilgili yayınlarım devam edecek , takipte kalın dostlar :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder