13 Mart 2017 Pazartesi

ERASMUS İÇİN DÖRDÜNCÜ ADIM : VİZE

Sınavı kazandık , learning agreement’ları doldurduk , dersleri imzalattık , hibeler de tamam peki ya şimdi ne yapacağız , sırada ne var ? Sırada vize var arkadaşlar. Neredeyse son aşamaya gelmiş bulunmaktasınız.




Vize işlemleri her ne kadar insanların gözünü korkutsa da Erasmus için vizede şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı çıktığını duymadım. Vize işlemleri için gerekli belgeleri tamamladığınız zaman onlar korksun sizden . Alınacak vize tipi  Ulusal D Tipi Vize oluyor.





Vize için gideceğiniz ülkenin vizesini ile ilgili olarak Türkiye’de yetkilendirilmiş bir kurumdan önce randevu almanız gerekiyor.İnternet üzerinden randevu alıp kuruma gerekli belgelerle gidiyorsunuz.






Ben İtalya için İDATA adlı aracı kurumdan vizemi almıştım.Aynı kurum Almanya vizelerini de veriyor.
Vize için gerekli belgeler internet sitelerinde mevcut olmakla beraber genel olarak aynı belgeler talep ediliyor.




NOT : Arkadaşlar vizeden önce pasaportla ilgili de bazı hususları belirtmek isterim . Eğer şu ana kadar pasaport çıkartmamışsanız Erasmus işlemleri sıkışmadan bunu halletmenizde fayda var.Pasaportunuzu Emniyet Müdürlüğünden  çıkarabilirsiniz.Bir haftada adresinize teslim ediliyor.Öğrenciler pasaport çıkarırken harç bedelinden muaf tutuluyor ve 25  yaşına kadar olan süre için pasaportu çıkıyor . Öğrenci belgeniz ve biyometrik fotoğraf ile pasaportunuzu temin edebilirsiniz.




Vize için (GENEL OLARAK ) talep edilen belgeler :
·         Pasaport ( Eğer daha önce vize alınmış ise ilgili sayfanın fotokopisi )
·         Davet   Mektubu
·         Biyometrik   Fotoğraf
·         Learning   Agreement
·         Kurumun İnternet Sitesinde Yer Alan Vize Başvuru Formu
·         Kurumun Belirlediği Miktardaki Ödeme
·         Yurtdışı Sağlık Sigortası


 

Arkadaşlar vize için gerekli kuruma belgelerinizi teslim ettikten sonra eğer daha önce yurtdışına çıkmamışsanız randevuya çağrılıyorsunuz. 



Randevu yaklaşık on gün sonrasına oluyor.Randevu için ilgili ülkenin elçiliğine gidiyorsunuz.Belgeleriniz kontrol ediliyor Erasmus için dediğim gibi bir sıkıntı olmuyor ve vize çıkıyor.Pasaportunuz adresinize kargolanıyor.







Bu aşamadan sonra yapmanız gereken ise okulunuza gidip vizeli pasaportunuzun fotokopisini vermek ve son olarak imzaları atmak . Tam olarak bu aşamadan sonra hibeniz hesabınıza yatırılıyor.





NOT : Arkadaşlar aldığınız vize çok girişli oluyor. Yani Erasmus için gittiğiniz ülkeden Schengen dahilinde olan ülkelere gezmeye gidebilirsiniz.

Evet arkadaşlar vize konusu da bu şekilde . Umarım bir faydam dokunmuştur.



 Sizlerin de bu heyecanları yaşaması dileğiyle J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder